Na voor een reeks geavanceerde Ierse farmaceutische en overheidsklanten gewerkt te hebben, weten we dat flexibele engagementmodellen en een breed scala aan vaardigheden en expertise vereist zijn voor het succesvol leveren van softwareprojecten. Head of Software Development Jim Blair heeft zijn beste tips voor het succes van uw softwareproject samengesteld.

INCREMENTELE LEVERING IN SOFTWARE ENGINEERING

Er zijn bijna een onbeperkt aantal manieren om een ​​oplossing voor klantensoftware te bouwen, wat betekent dat met name softwareprojecten zeer complex kunnen worden afgeleverd. Hierom zijn bouwers vaak geneigd naar incrementele waarde levering. Het gebruik van klantontwikkeling suggereert dat softwareteams incrementele leveringen aan de klant moeten plannen. Teams kunnen implementatiefeedback gebruiken om latere leveringen aan te passen, met als gevolg kortere doorlooptijden. Deze aanpak zorgt ervoor dat de volgende oplossingen worden gebouwd bovenop software die is afgestemd op klantwaarde.

AGILE SOFTWARE-ONTWIKKELING

Incrementele waardenleveringen zijn ideaal om feedback te krijgen die de waarde van de oplossing nog beter kan afstemmen. Het Agile-softwareontwikkelingsproces is specifiek gericht op het ondersteunen van incrementele klantleveringen. Scrum, een van de meest populaire Agile-frameworks (er zijn ondertussen al meer dan 40 verschillende Agile frameworks!), definieert een iteratie als een “Sprint”. Algemene sprint-iteratiecycli duren twee tot drie weken. Scrum definieert ook een expliciet proces voor het plannen van elke sprint en het plannen van de hogere scope voor een reeks sprints. Het succes van elke sprint is evenredig aan de planningsinspanning die in elk sprintplan wordt gestopt. Dus hoewel het Agile-principe van “Werksoftware over uitgebreide documentatie” de nadruk legt op het krijgen van werkende software, impliceert het principe niet dat planning kan worden weggelaten.

Van databasearchitectuur, tot complexe infrastructuur voor zakelijke applicaties, tot ‘s werelds meest geavanceerde clienttoepassingen die zijn ontwikkeld voor populaire telefoon- en tabletplatforms, tot web-agnostische en Microsoft-specifieke technologieoplossingen, Aspira biedt volledige stack-ontwikkelingservaring die voldoet aan de meeste behoeften van ontwikkelingsteams. Ons ontwikkelteam ondersteunt de meeste ontwikkelingen op ondernemingsniveau met een bewezen staat van dienst. We werken ook aan het leveren van kleine projecten of kunnen uw bedrijf ter plaatse contract ontwikkelingspersoneel ter beschikking stellen om u te helpen bij het succesvol leveren van uw softwareprojecten. Neem contact op met onze Head of Software Development, Jim Blair, over uw aanstaande project, email: jim.blair@aspira-europe.nl

Auteur: Jim Blair, hoofd softwareontwikkeling, Aspira.

Share